Abraham Hicks – Mennyire legyünk konkrétak?

kerem-az-infot

K: A teremtés és annak kapcsán, hogy tudod, mit nem akarsz, mennyire kell konkrétan tudnod? Mert sokszor… például én ingatlanozom, és évekkel ezelőtt erősen pénz-idő egyensúlyra vágytam, amit oly sokan akarnak. Ez már megvan, mert itt vagyok. Megvan! Valami, amire nagyon vágytam. Az ingatlanozás fel sem merült bennem, soha nem is jött szóba. Az utam tisztán rávezetett. Egyszer sem gondoltam rá egész életemben, aztán bele kerültem és megkaptam, amire vágytam, abból a szempontból. Érzem, hogy most más hív. Ismerem az elemeit, ugyanúgy tudom lényegében mire vágyom. Pontosan kell tudnom mi az?
Á: Hát az van… na ez nagyon tetszeni fog. Amíg az ingatlanozást teremtetted és nem tudtál róla és annál is többet és nem tudsz róla, és annál is többet és nem tudsz róla, és még annál is többet és nem tudsz róla… 🙂 mindazon idő alatt, míg életedet élted és kontrasztot tapasztaltál, mindezeknek életet adtál. Teremtésed részletei… dobszót kérünk! A részletei…, a teremtésed konkrétumai, mind az első lépésben történnek. Első lépés: a kontraszt segít eldönteni mit akarsz. Második lépés: a forrás megadja. Harmadik lépés: eléred, hogy rezgésileg passzolj ahhoz, ami rezgésileg megadatott aztán az örvényedből a tapasztalatodba kerül impulzusokon, megérzéseken és a tetteiden át. Ezt értetted? Most megvan ez az alap ismereted. Nagyon konkrét vagy az első lépésben. A harmadik lépés lehet nagyon általános. Mert már mindent kértél, amire vágysz és a belső lényed már mindet sorba rakta, a társteremtő összetevők összegyűltek, és tudod mi az amiért általában nem találkozol a már összegyűjtött társteremtő elemekkel?
K: Mi?
Á: Túl konkrét vagy! Megint az első lépésnél vagy! 🙂 🙂 Kösz, hogy nem ellenkezel! Túl konkrét vagy! Megint az első lépésnél vagy! Miből áll a rezgés? Egy kérdés rezgési összetevői eltérnek a válaszétól. Egy kérdés rezgési összetevői eltérnek a megoldástól. Ha megélted a problémát, megteremtetted a megoldást. De ha folyton a problémát kóstolgatod a túlzott konkrétságoddal, akkor kizárod az impulzusaidat, az inspirációdat a megoldáshoz.
K: Csak annyira legyek konkrét, hogy tudjam, idő-pénz egyensúlyra vágyom? Semmi mást nem kell tudnom?
Á: Volt egy kérdésed, mondunk még valamit. Azt kérdezted “Mennyire kell konkrétnak lennem? Nos, ha kiléptél az első lépésből a harmadikba, egyáltalán nem kell konkrétnak lenned. Élj csak boldogan örökkön örökké. Lógathatnád a lábadat egy kád forró vízben és minden örömmel hozzád jönne. Más szóval, ha nem csinálsz semmit, ami útban van, akkor jön. Jön, jön, jön, jön! Gondolj bele! Te végeztél az első, a forrás a második lépéssel. Kész! Csak arra figyelj, ne mássz vissza az első lépésre, ami más rezgésű mint a harmadik. Nincs más dolgod! Nincs más dolgod! Azonban, azonban… 🙂 🙂 , ha a harmadik lépésben vagy, elégedetten, és konkrétabban gondolkozol, az nagy élmény! Akkora élmény konkrétnak lenni, ellenállás nélkül! A lényeg nem az, mit csináljak, hanem mi tölt el jó érzéssel? Ha benne vagy egy projektben… Esther bent van most egyben… minden pillanatban, amikor nem csinál mást, akkor mindig arra gondol. Arra gondol mert olyan jó érzés! Akkora élmény rá gondolni. Nem azért teszi, hogy bármit felgyorsítson. Ez kész tény! Bizonyosság! Rá gondol mert annyira jó érzés rá gondolni. De ha nem jó érzés, abban a pillanatban megint az első lépésre lépett. Ami teljesen jó, mert az első lépésben többet raksz az örvényedbe. Az aranyszabály, hogy addig gondolj rá, amíg jó érzés. Mi így tekintenénk rá! Értesz most valamit, amit korábban talán nem értettél? Ami nem más mint: nem kemény munka és küzdelem teszi megtörténtté. Azok lelassítják. A bizalom, a hit, a megértése, hogy létezik. Az elvárás, hogy megmutatja magát neked. Az izgalom! Ohhh az izgalom, az állapot amiben tudatosan élvezed és megfigyeled, ahogy a gondolatok dolgokká válnak. Élvezed a folyamatot! “Ohhh támadt egy ötletem! Ohhh egy csodás ötletem van! Aztán cselekedtem és ez történt, meg ez történt, meg ez történt!” Amikor elvagy a hármas lépésnél, akkor az élet visszadob az első lépésre elég gyakran, ami rendben van, mert mindig tágulni fogsz. De konkrét válasz erre a konkrét kérdésre… ha próbálsz rájönni mennyit agyalj valamin… csak lépj az harmadik lépésre és lazulj! Hagyd a munka dandárját az univerzumra! Mintha a belső lényed megelőzne, kivágná a bozótot és lekövezné az utat. Ami ezen a dicsőséges ösvényen visz mindenhez, amit akarsz. De emberi mivoltod azt mondja “Neem, én a terepet választom!” 🙂 🙂 Bizonyítom az érdemességem egy kis küzdelemmel. Mire mi “OKÉ!” Attól csak több lesz az örvényedben. Több út, több kövezet lesz az örvényedben. Azt hiszed szeretsz küzdeni, de a küzdelem minden pillanatában egy jobb társadalmat építesz, a küzdelem minden pillanatában jobb kapcsolatokat építesz, a küzdelem minden pillanatában az eljövendő emberek életén javítasz. Csak szerintünk neked is hasznod lehetne belőle most! Ugye?
K: Igen. Abszolút! Köszönöm!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.