Abraham Hicks – Legyél megszállott álmodozó!

K: Végeztem egy kis előkészületet, ahogy közeledett a hajó indulásának napja. Örömteli és vidám volt és minden az előkészületnek megfelelőlen alakult. Aztán mikor felszálltam a fedélzetre…  most itt vagyok veled és a többi erőteljes társteremtővel ezen az elképesztően gyönyörű hajón és abbahagytam az előkészülődést. 
Á: Könnyű ellustulni, mikor olyan dolgokat figyelhetsz meg, amik jó érzéssel töltenek el.
K: Ja.
Á: Sőt, a legegyüttműködőbb emberek az életedben, akik a kedvedben járnak, ők nincsenek annyira hasznodra, mint gondolnád. Mert önelégültséged bátorítói energiáid irányítása kapcsán. 
K: Amiről azt gondoltam, nem bánom.
Á: Persze, hogy nem bánod, mikor csak lusta módon megfigyelsz. De amikor úgy döntesz, hogy azzá az erőteljes teremtővé válsz, akinek születtél, akkor azt nem bánod, hogy valaki hatására élesítened kell a fókuszodon. 
K: Ja.
Á: Ezért mondjuk, hogy a legtöbb lelki társad igazi fájdalom. Azt mondtad “Hajrá, előre és bosszantsuk egymást harmóniába!” 🙂 “Gyerünk előre és ne legyünk olyan könnyen szerethetőek! Gyerünk előre és váltsuk ki egymásból, hogy dolgokat rakunk az örvénybe! És gyerünk előre és adjunk okot arra, hogy meg kelljen tanulnunk fókuszálni!  Mert nem tudsz csak megfigyelni engem és összhangba kerülni. Mert ezt nem teszem meg neked. Nem fogok a kedvedben járni. Nem veszem el tőled azt a képességedet, hogy összhangba kerülj.” 
K: Nagyon jó!
Á: A világ sokfélesége azt jelenti, hogy sok dolog van, amikre adott reflexszerű reakcióiddal, ha csak megfigyelnél és reagálnál, akkor elvesztenéd az uralmadat. De ha meg van a képességed, hogy a legjobbat hozd ki a dolgokból, ha meg van a képességed, hogy magadat harmóniába összpontosítsd, ha tudod mi a vezérlő lámpásod, akkor stabilitásra lelhetsz, aztán szabadon mehetsz mindenhova, bárhova! De ha egy nagyon feltételeken alapuló világot élsz, amiben valaminek pont jónak kell lennie ahhoz, mielőtt hajlandó vagy rátekinteni, akkor csak egyre mélyebben és mélyebben az elszigeteltség sarkába helyezed magad. 
K: Ja. Oké. Tehát mindenhova mehetsz…
Á: Igen, mindenhova. Mert megvan az összhangod, ami azt jelenti biztonságban vagy, ami azt jelenti megvan a tisztánlátásod, a forrásod, ami azt jelenti készen állsz. És aztán megízlelheted a világot. De ha egy elzárt környezetbe kerülsz, vagy abba születsz, amiben leginkább happy minden, akkor ahogy elmondtad önelégültté és lustává válsz és elveszíted összpontosító képességed. És minél inkább elveszted összpontosító képességed, annál inkább az egyszerűség biztonságára korlátozod magad, ami végső soron unalmas. 
K: Igen.
Á: Igen?
K: Mert azt akarom, hogy amikor fókuszálok, vagy valamit megfigyelek magam előtt, ami lehet, hogy vehemensen ellenkezik velem…
Á: De nem teljesen.
K: De nem teljesen?
Á: Mindig vannak összetevők, mindig vannak értékes elemek az univerzum minden részecskéjében, amire figyelmedet helyezed
K: Akkor én erre akarok…
Á: Mindig válogasd meg jól mire helyezed a figyelmedet!
K: Igen!
Á: Vagy legyél megszállott álmodozó! De ne válj megfigyelőjévé annak ami van!
K: Azt mondtad megszállott álmodozó???
Á: Igen! Egy nagyon jó álmodozó! Olyan, aki könnyen álmodik! Aki ellenállás nélküli álom-állapotba tud kerülni és elvárja, hogy csodálatos dolgok könnyen történjenek. Vagy lehetsz realista, aki megfigyeli azt ami van, de ha így döntesz, akkor keresd a legeslegjobbat mindenben, amerre csak nézel! 
K: Igen! Igen! Oké, oké!
Á: És ha mi a te helyedben lennénk, akkor sokszor csinálnánk mindegyiket. 
K: Hát nekem úgy tűnik, minél többet vagyok jelen…
Á: Jelen alatt az érted, hogy tisztában vagy azzal, hogyan érzel, mikor fókuszálsz, ezt érted azalatt, hogy jelen vagy? Hiszen nem tudsz nem létezni! Amikor azt mondod “Jelen akarok lenni!”, arra gondolsz, hogy “Tudatában akarok lenni milyen a rezgési kapcsolatom a belső lényemmel, mikor fókuszálok ebben a pillanatban?” Jelen lenni alatt azt érted “Elfogadom, hogy a belső lényem jelen van, habár a legtöbb ember nem látja a belső lényemet, tehát rezgésileg egyezni akarok belső lényemmel, aki  jelen van, hogy együtt a jelenlétünk miatt  – ami egy kollektív tudat – nagyobb a hatásunk, mint millióknak, akik fizikai testükben vannak, de nincsenek kapcsolatban belső lényük jelenlétével.” Erre gondoltál? 
K: Talán igen! Mert észrevettem, hogy amikor én – ahogy én hívom – jelen vagyok, a dolgok lenyűgözőek.
Á: Ja!
K: Mármint lenyűgöznek dolgok. Mármint, tegnap este ananászt ettünk. Csak az tény, hogy ezen a bolygón terem, lenyűgöző! Egyszerűen csak terem!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.