Abraham Hicks – Intuíció és hatás

A: Felfrissültetek? Jó! És most?
K: Helló! Számítottam erre. Köszönöm! Először is megkérlek, mondd el Esther-nek, hogy ma csodásan néz ki. A kérdésem rövid lesz. Szeretnék tisztán látni, tisztábban látni az intuíció kapcsán. 
Á: Megismételnéd?
K: Szeretnék tisztábban látni az intuíció kapcsán. Mert néha megtéveszt. Mert azt hiszem tudom honnan jön, a forrástól jön.  De amikor érzem, nem gondolom, hogy tudatos teremtő vagyok. Nem tudom mi van előbb. Hogy én vagyok-e az aki teremt – mert néha úgy érzem, hogy az intuícióm teremt, mielőtt én teremtek. 

Á: Nos, a teremtés már megtörtént és az intuíció vezet téged a felfedezéséhez és a megvalósításához. Érthető? De annyira jó a kérdésed, mert lehetsz te valaminek a hatása alatt a gyakorolt rezgésednek köszönhetően. A lényeg a pillanatbeli rezgésed. De rezgésed az adott pillanatban leginkább olyan rezgés, amit a legtöbbet gyakoroltál. Nos, egy hidelem az egy gondolat amire folyton gondolsz, tehát a hiedelmeid általában az alapjai annak, amit kisugárzol. Tehát ha a forrás hatása alatt vagy egy adott pillanatban – mint ahogy arról ma már szó volt -, akkor azalatt a hatás alatt jönnek az impulzusok, áramlanak a gondolatok és megy a film és ez felvértez, kielégítőnek érzed, olyan valaminek érzed, ami érdekel, valami, amit tenni akarsz. 

De néha tűnhet úgy, hogy te valaminek a hatása alatt vagy, mert az egy gondolat, ami áramlik. Tudod, hogy te fogadod, tudod, hogy nem kisugárzod, hanem fogadod. De a kérdés az, hogy “Honnan fogadom? A belső lényemtől kapom és abból a forrás-áramlatból, vagy az emberek tudatos gondolat-áramlatából kapom? 

K: Ez számít?
Á: Nagyon sokat számít! Minden gondolat, amit valaha gondoltak, most is létezik! Különböző okok miatt, eltérő gondolat-áramlatok aktiválódnak. És ha te egy gondolat-áramlat rezgési közelében vagy, akkor te fogadni fogod azt a gondolat áramlatot. Ezért beszélünk sokat arról, hogy érdemes elébe menned. Gyakorold az iránti hajlamod, hogy a forrás hatása alatt légy. 

Esther készíttetett szélvédő kártyákat. Nehéz kiolvasni őket, mert visszafelé vannak, de amikor a kocsid műszerfalára teszed őket, a képük a szélvédőn olvashatóan tükröződik. 

Esther úgy döntött, hogy egy ilyen kártya sokkal jobb ötlet, mint egy lökhárító matrica, mert nem gondolta, hogy nagyon jó ötlet, ha egy olyan lökhárító matricával autózol, amin az olvasható “A hatása alatt vagyok…” 

Viszont nagyon jó, mert elolvasva megkérded magadtól “Minek a hatása alatt vagyok?” 

“A tv-műsornak a hatása alatt vagyok, amit nézni szoktam, vagy annak a hatása alatt vagyok, amire reflexszerűen reagáltam, mert nem tetszett? Vagy a forrás-energia hatása alatt vagyok, mert elébe mentem és engedtem, hogy emelkedjen a rezgésem?”

Más szóval, tényleg egy csodálatos dolog az, ha gyorsan és könnyen ki tudod deríteni, minek a hatása alatt vagy. És a válasz gyors és könnyű. Ha jó érzéssel tölt el, ha érdekesnek érzed, vagy kielégítőnek, kellemesnek, vagy valaminek, amit tenni akarsz, vagy olyan érzés, mint a szeretet, vagy a nagyrabecsülés, vagy úgy érzed, hogy felvértez, megvilágosít, akkor te a forrás hatása alatt vagy.

De ha úgy érzed, meg kell oldanod egy problémát, bosszút kell állnod, az igazadat kell védened, vagy meg kell leckéztetned valakit, akkor nagyon gyakran nem a forrás, hanem valami másnak a hatása alatt vagy. 

Két módszer van arra – egy ideje már mondogatjuk -, két módszer van arra, ahonnan tudhatod a vonzáspontodat. Az első onnan, ahogyan érzed magad – ezt most elemeztük -, a második onnan, ahogyan a dolgok alakulnak. Az elsőt mi manifesztációt megelőző… – más szóval “Hogyan érzem magam?” és ha jó érzést ad, akkor hagyni kell a gondolatokat abba az irányba áramlani. De ha feszültséget, félelmet érzel, vagy ha úgy érzed, problémamegoldó üzemmódban vagy, akkor engedd el, ha tudod.

De mindegyik esetben valahogy kialakul, amiből több információd lesz. Lehet, hogy olyan tapasztalattal szolgál, aminek hatására csak tisztázni fogod, amit akarsz. Az egész egyre jobbá és jobbá válik, ahogy folyamatosan fejlődik. Érthető?

K: Igen. De a helyzet az, hogy amit érzek és értek az intuíciómból, az nem az amit az elmém akar, de a végére kiderül, hogy az az, amit akartam. 
Á: A dolog, amit nagyon szeretnénk, hogy meghallj az, hogy bármely pillanatban, mikor a forrás hatása alatt vagy, tehát jó érzéssel tölt el, akkor az, ami az elmédben történik szintén jó érzéssel tölt el. Tehát az amit mondtál egy olyan ellentmondás, ami nem lehetséges. 
K: Már értem. Tényleg!

Á: Amit érdemes észrevenni és amivel, egy olyan tudatos teremtőnek, mint te, érdemes mókázni az, hogy a vonzásod most van. Most, most, most! Tehát lehetsz te a mostban és figyelhetsz arra, amit valaki mond és a beszélgetés miatt a forrás hatása alá kerülhetsz, aztán beszélhetsz valaki mással és amiatt a beszélgetés miatt nem kerülsz a forrás hatása alá. Ez egy pillanatról-pillanatra történő tapasztalat, ugye? Vedd figyelembe, hogy minél több pillanatban tartod fontosnak, hogyan érzel és minél több pillanatban hallgatod azt a nem-fizikai, jó érzést adó beszélgetést, annál gyakorlottabban leszel abban az állapotban és minél többször lesz az, hogy azok a dolgok, amik nem stimmelnek, érzésileg sem fognak stimmelni.

Ez nem egy rejtelmes dolog. Ha bármelyikőtöknek annak tűnik, az azért van, mert még nem engedélyezted magadnak, hogy jól érezd magad. Még nem vagy biztos abban, hogy tényleg jó dolog, ha jól érzed magad. Ami azért van, mert olyan környezetben éltél…

Érdekes megfigyelni téged, mert más emberek az életedben azt mondják neked “Tudod, te elég önző vagy!” Vádolnak minket “Ábrahám, ti önzőséget tanítotok.” Mi azt mondjuk “Pontosan így van!” Mert ha nem vagy önző ahhoz, hogy ráhangolódj arra, aki valójában vagy, akkor egyébként sem tudsz adni senkinek semmit! Mi arra tanítunk, hogy a teljes énjére figyelj annak, aki valójában vagy. De néha mások azt mondják “Nem kéne annyira önzőnek lenned!”, ami alatt azt értik, hogy “Neked nem a saját önzőségedet kéne kielégítened, hanem az enyémet!” És nem szándékosan… hiszen általában jó szándékúak és általában a te is az vagy.

De nem szándékosan, tehát igazából anélkül, hogy tisztában lettél volna vele, hozzászoktattad magad, hogy mások reakciójával törődj. Ezért kissé nehéz először tudni, hogy valójában minek vagy a hatása alatt, mert hozzászoktál ahhoz, hogy másokon segíts, vagy másokat boldogan szolgálj, vagy megtedd, amire kérnek. Ez jellemző rád. Esther-re is! Hajlandó átadni helyét a repülőn, csak azért mert erre kérik. És mert annyira nem fontos neki… amíg a középső ülésbe nem kerül és azt gondolja “Már megint elment az eszem? Ezt tényleg megtettem?” 

Tehát gyakorolni azt, hogy tisztában légy az érzelmeiddel, egy nagyon fontos dolog. És ne aggódj miatta! Mondjuk nem tudod és hagyod kialakulni és akkor kilakul úgy, hogy akkor tudod! 

Tudod miről szól a vásárlói megbánás? Van ez a kifejezés, de elmondjuk mit jelent rezgési szempontból. Tehát élénk, ráhangolt és lelkes vagy és befogadó állapotban vagy és jön egy impulzus, hogy mozdulj valami felé. Te megteszed és valamilyen okból elveszted a kapcsolatod az egésszel és nem vagy harmóniában azzal, aki valójában vagy és azt mondod “Oh, ez egy nagy hiba volt!” És mi azt mondjuk “Nem volt nagy hiba. Csak az nem jó igazán, hogy nem kapcsolódsz ahhoz, aki valójában vagy. Nem vagy harmóniában a vággyal, amivel harmóniában voltál, mikor vásároltál.” Vagy legyen bármiről is szó. Ne ítélkezz elhamarkodottan a nagy kép felett egy adott pillanat alapján! Szemléld átfogóbban ezt az egészet!

A változásod irányára, a mintáidra figyelj és arra, ahogyan általában érzel! Ne légy szigorú, ne várd el a maximumot magadtól állandóan! Olyan dolgokat mondj, mint például “Sokkal többször érzem jobban magam.”, vagy “Tényleg érzem, hogy most jobban mennek a dolgok”, ahelyett hogy “Oh, a minap volt egy negatív érzésem, ami annyira bosszant és szégyellem ahogyan beszéltem.” És akkor mi van? Akkor van?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.