Abraham Hicks – Igazam legyen, vagy jól érezzem magam?

kerem-az-infot

K: A pillanatról szeretnék beszélni, mikor néha elragadnak a gondolataink és emberi mivoltunk és szeretném tudni mit mondasz erről.
Á: Kezdjük azzal, hogy az egész a lendületről szól!
K: Igen, igen és erről is szeretnék beszélni és arról, hogyan tudnánk a pillanat elképzelését a szívünkbe vinni, milyen szerepe van a szívnek ebben és abban hogy elengedjük az elménket?
Á: Nos a szíved a véredet pumpálja.
K: Ja, ja, ja…
Á: Milyen más szerepet szánnál neki?
K: Akkor a szív csak egy kapcsolótábla? Akkor ezeknek a szavaknak, mint elme és szív, milyen szerepük van a teremtésben?
Á: A tudatod leginkább a szíveden keresztül kerül feldolgozásra. Amikor emberek a szívről beszélnek, akkor általában annak érzelmi szerepére gondolnak. De egy egyszerűbb megközelítést javaslunk és azt, hogy csak fogadd el, hogy te egy rezgési lény vagy egy rezgési univerzumban, és az amit gondolsz hozza mozgásba a rezgéseidet. És aztán az érzelmek, amiket érzel és amit a szívednek hívsz, tájékoztat arról milyen a kapcsolatod azzal, aki valójában vagy. Talán ezért hívod szívnek, vagy szeretetnek. Mert az aki valójában vagy…
K: Ez az önazonosságunk???
Á: Lehet, de…
K: Így rezonálunk a szívünkkel?
Á: Amikor jól érzed magad, akkor teljes rezonanciában vagy a forrásoddal. Hívhatod szívnek, ha akarod. Ha nem érzed olyan jól magad, akkor nincs meg ez a rezonancia. Ez csak egy egyszerűbb alapelv és rezgésileg pontos is. Na, most mi a kérdésed?
K: Amikor kontrasztot élünk meg és elragadnak a gondolataink, akkor az megállítja a lendületet, minden megáll.
Á: Az van, hogy a vágyott iránti lendületet megállítják az ellentétes gondolatok. A nem vágyott iránti lendületet megállítják az ellentétes gondolatok. Igaz? Tehát, ha jól akarsz érezni és rossz gondolataid vannak, hagyd abba!
K: A gondolkodást?
Á: Hááát, ha korán elkapod, nem abbahagyod a gondolkodást, hanem gondolatot változtatsz. Régebben ezt váltópontnak hívtuk. Tudom mit nem akarok, mi az, amit akarok? De ha nagyobb a lendület, akkor a szavaid már nem elég erősek. Ezért beszélünk a megelőzésről, amit előkészítésnek hívtunk. Amikor meditálsz, elcsendesíted az elméd. Amikor elcsendesíted az elméd, megállítod a gondolatot, amikor megállítod a gondolatot, akkor minden negatív lendületet leállítasz. Az ellenállást is. És aztán emelkedik a rezgésed, és ha az emelkedik, hozzáférsz azokhoz a gondolatokhoz, amiket a belső lényed gondol, de azoknak a gondolatoknak nem akarod a lendületét leállítani, mert azok a gondolatok vezetnek el mindenhez, amit kértél.
K: Igen, az örömhöz. Abszolút! De mért kötődünk annyira a negatív dolgokhoz?
Á: Mert inkább van igazad, mint hogy jól érezd magad. És mert azt tanultad, hogy küzdeni nagyon megéri, és fájdalom nélkül nincs nyereség és mert nem úgy éreztél, – a te szavaiddal – nem voltál annyira szív orientált. Te így születtél. Azzal a tudással születtél, hogy az életnek jónak kell lennie neked, azzal a tudással születtél, hogy jó vagy és a forrás melletted áll. Ezzel a tudással születtél. De emberi mivoltotokban, ahogy csoportokba klikkesedtek és egymás igazán vitatkoztok, ahelyett, hogy jól éreznétek magatokat, elfelejtitek hol a helyetek és nincs kiút belőle. Észrevetted, hogy csak csoportól csoportra jársz, elítéled az egyiket aztán a másikat. Belépsz egy új csoportba, majd elítélsz egy másikat, aztán belépsz újabb csoportba, elítélsz egy másikat és így tovább és szörnyen érezd magad az egész folyamatban. Vagy meditálhatnál és megállíthatnád az összes gondolatot, mert amikor semmit nem gondolsz, akkor nincs ellenállás és engedheted, hogy a természetes rezgésed összekapcsolódjon azzal akinek a belső lényed ismer téged, azzal, aki valójában vagy. Nem azzal aki voltál mikor születtél, hanem azzal akivé azóta váltál, az örvény verzióddal a valódi forrás verzióddal.
K: Olyan, mintha két ember lenne ebben a kapcsolatban. A belső lényed és ez a másik…
Á. Kezdetben, mikor ember barátainkkal társalogni kezdtünk Esther-en keresztül, legtöbbetek azt gondolta, te csak te vagy, ennyiből áll az éned. Aztán elkezdtük magyarázni, hogy van a forrás energia éned és a te éned. Mert szerettük volna, hogy megértsétek, hogy a forrás energia éned nem teljes egészében jött ide veled. Az emberek úgy hiszik, hogy “Élek vagy, halok. Fizikai vagy nem fizikai vagyok.” Ez nem így van. Te állandóan nem fizikai vagy és néha fizikai. Mihelyst megérted, hogy egy részed itt fizikai és ez az a rész amiről itt mindig beszélünk, de létezik nem fizikai részed. A fizikai részed felfedezi a kontrasztot és többet kér, és a nem fizikai részed azonnal azzá a többé válik, amit kérsz minden egyes kontrasztos pillanatban. Tehát a kontrasztod a mi nyereségünk. A kontrasztod a mi tágulásunk. A kontrasztod teszi örökké az örökkévalóságot. A kontrasztod nagyon jó dolog. És legyen a kontrasztod az első lépés, de ne legyen az első és megint az első, az első, az első, az első… Legyen az első lépés! A második lépést pedig mi mindig elvégezzük. Nos, valami másra is utalni akartál?
K. Nem. Csak érteni akartam ezeket az alapelveket.
Á: A kérdésed makacs volta miatt nagyon jó dolgokat mondtunk.
K: Igen, imádom! Nagyon köszönöm!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.