Abraham Hicks – Az elégedettség fontosabb lehet a fizetésnél

K: Oké! Tehát ez megtörténik! Van időnk? Mert van három konkrét kérdésem. Az első a munkámról, amivel kapcsolatban sok hiedelem mintám, gondolat mintám van – azt hiszem így hívják ezeket -, amiben építkezésekhez veszek fel hozzáértő embereket, munkásokat és az a hiedelmem, hogy nagyon nehéz ilyen embereket találni. És tudom, hogy a cégem olyan cég, ami nem igazán tud olyan fizetéseket adni, amiket…
Á: … amiket ők szeretnének. 
K: … amit a legtöbb ember – akikben megvan ez a hozzáértés -, szeretne. És szeretnék választ kapni arra, hogyan tekinthetnék erre jobban és arra, hogyan lehetnék jobb főnöke az alkalmazottaimnak?
Á: Ez egy jó beszélgetés. Kezdjük azzal a hirdetéssel, amit az univerzum felé sugárzol! “Egy olyan állást ajánlok neked, amit be kell tölteni, de nem gondolom, hogy megtalállak és nem fizet valami jól!” Tehát mindenki, aki rezgésileg erre kapcsolódik, azt gondolja “Hát, ez nem nekem való! Kösz, nem kell!” A vonzás törvénye alapján ezt sugárzod, ami rendben van, sőt logikus is, mert a fizetés valóságával nézel szembe és múltbeli tapasztalatod valóságával nézel szembe, tehát logikus, hogy az folytatódjon, amiről beszéltél. Sőt, semmi más nem lenne logikus. Rágjuk át egy kicsit és nézzük meg, hogy tudunk-e egy kicsit változtatni az energián! 

Emlékszel, hogy korábban két-három dialógusban beszéltünk az értékéről annak, hogy van egy vágyad és haladsz felé? Hogy elégedett akkor vagy, ha van egy vágyad és haladsz felé? Gondolkozzunk egy kicsit azon, hogy milyen építőipari munkások is vannak és, hogy az idők során mennyien élesítettek hozzáértésükön! Ismerik az eszközeiket, ügyesek és sokkal jobbak, mint korábban voltak.

Van valami, ami feltűnt Esther-nek az építőipari munkások kapcsán, akiket ő foglalkoztat, vagy akiket az évek során megismert, ami pedig az, hogy nagyon gyakran közte vannak a legboldogabb, legelégedettebb embereknek, akikkel találkozik.  Mert van valami a munkájuk ritmusában, ami fókuszban tartja őket, a gépek ritmusában, amikkel dolgoznak. Gyakran mondta, milyen érdekes figyelni őket, ahogy a nagy gépekkel dolgoznak. Szinte olyan, mintha a gép a kiterjesztésük lenne. Az univerzum erejéről olyan megértéssel rendelkeznek, amivel sokan nem. És oly módokon, amiket nem ismerhetsz – mert talán te nem akarsz építőipari munkás lenni – lehet, hogy rájuk vetíted azt, ahogyan te érzel a dolog iránt, ami nem megfelelő dolog. Ők szeretik, amit csinálnak, mert jók benne. 

És ahogy lények ezen csoportjára fókuszálsz, akik odakint vannak, akik profikká tették magukat a munkájukban és akik elégedettek, mert jók benne… ez olyan mint az a kérdés, amit a barátunk tett fel korábban. És mi viccelődtünk vele és kicsit hecceltük őt annak kapcsán, hogy próbálta elérni annál az embernél, akit mentorált, hogy vegye tudomásul, hogy lehetnek dolgok, amikre hajlandó lenne, amikben a pénz nem tényező. Átjött neked ez abból a beszélgetésből? 

Valójában ezt szerette volna felébreszteni a barátjában. Néha ez elégedettség faktor van olyan fontos, ha nem fontosabb, mint a fizetés faktor. Sőt úgy véljük, ha te azt preferálod, akkor válassz annak megfelelően. 

Ha azért végzel valamit, mert elégedettséggel tölt el, akkor a pénz jönni fog. 

Tehát el tudod képzelni azt a helyzetet, hogy rá vagy hangolódva az elérhető tehetségekre, ezekre az emberekre, ezekre az építőipari munkásokra, akik elégedettséget éreznek, mert jó munkát végeznek és jó dolgokat csinálnak, akik szinte úgy érzik erre születtek, akik hozzáértésüket hosszú ideje élesítik és most találkoznak valakivel, aki rezgésileg azt a jelet bocsátja ki, amivel egyeznek. Tehát te már azelőtt rájuk ismersz, mielőtt találkoznál velük és behívod őket a tapasztalatodba. És amikor találkozol is velük, mondhatod nekik azt, hogy “Az elején, vagy átmenetileg ez a munka lehet, hogy nem fizet úgy, ahogy várnád, de tudom, hogy maga a munka elégedettséggel fog eltölteni.”

Aztán próbálj előrébb tekinteni – ha tudsz – annak kapcsán, ahogy alakul és képzeld el, hogy egy kicsit később egyre több és több elégedett ember kerül a kezed alá, aminek a hatására egyre több és több csodálatos dolog történik, amiért egyre több és több munka jön be, egyre több és több pénz jön be a bejövő munkákból, egy helyzet, ami mindenkinek megfelel. Ez segít, ugye?

És a kérdésed másik része “Hogyan tudnék jobb főnöke lenni a munkásoknak? Hát erről már volt szó. Higgy abban, hogy elégedettek tudnak lenni az erőteljes munkában, amihez értenek! Lelj örömet szakértelmük csodálatosságában! Fókuszálj inkább ezekre a képességeikre, mint arra, amit kissé kevesebbnek érzel. Tekints a végereményekre! 

Sokan vannak, akik élvezik a munkájukat. De nagyon sokan vannak az építőiparban, akik tényleg élvezik a munkájukat. Mert a munka gyakran – természeténél fogva – ismétlődik, amiért – természeténél fogva – ritmusa van, amiért – természeténél fogva – előnyös a harmóniához. 

Esther imád közel menni egy építkezéshez és azt hallgatni, ahogy a tetőn dolgozók énekelnek, vagy ahogy énekelnek miközben valamin dolgoznak. 

Milyen építkezésen dolgoznak elsősorban. Mit csinálnak? 
K: Földmunkákat végeznek. Például csöveket fektetnek le…
Á: Infrastruktúra! Oh, ami a dolgok áramlásának alapja. Ami nagyon fontos. Érezd milyen fontos a munkájuk! Képzeld mi lenne a munkájuk nélkül és érezd a jelentőségét! És ezt kommunikáld feléjük rezgésileg, hisz tudod, hogy nagyon fontos a munka, amit csinálnak, amire képesek, amiben jók, a munka, amit akarod, hogy csináljanak és amit eldöntöttek, hogy csinálnak. Harmónia van mindebben. Segített?
K: Igen. 
Á: És halld mennyire más hirdetést küldesz ki! “Van egy fontos munka, amit el kell végezni. Egy munka, ami a dolgok alapját képezi és rendkívül fontos. Jelentős munka, ami ha elkészül, tovább léphetünk, de ha nem, akkor nem tudunk tovább lépni. Olyan fontos munka, ami hosszú-hosszú időn át előnyére válik azoknak az embereknek, akik itt fognak lakni!” Más szóval, érezd azt a rezgési hirdetést, amit így küldesz ki! És érezd milyen potenciálja vannak, ha az elégedettség faktort aktiválod bennük, tudod!

És minden nap lelj örömet ebben! Szegmensről szegmenesre, szegmensről szegmensre, szegmensről szegmensre. Tehát úton vagy egy építkezéshez, ami talán új, vagy ami talán új lesz és úton az építkezés helye felé, ülj és vedd tudomásul azt a nagyrabecsülést, amit azok iránt az emberek iránt érzel, akik ott lesznek és a munkájukat végzik! Érezz nagyrabecsülést! Menj elébe rezgésileg! Arra hangolódj, akik ők valójában vannak, mielőtt odaérsz! És amikor odaérsz, azon a belső lényi szinten érintkezz velük, akik mindannyian vagytok, miközben örömötöket lelitek abben a káprázatos munkában, amit együtt végeztek!  

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.