Abraham Hicks – Áldd az első lépéses pillanatokat!

K: Nagyon örülök, hogy itt lehetek. Köszönöm. Körülbelül egy éve gyakorlom a tanításaidat. És rendkívüli változás történt az életemben. Rendkívüli változás zajlott le a családom, a karrierem, a pénzügyeim, a jól-létem és minden kapcsán. Hallgatom a tanításaidat, amiket YouTube-on keresztül adsz nekem és élvezem minden pillanatát. Fókuszálok a jó érzéseimre és élvezem a pillanatot. Addig a pontig, hogy szinte már látom. Látom azt, amit akarok annyira tisztán. Érzem. Érzem, ha kint vagyok miközben gondolkodom. Érzem a nap melegét, érzem a szeretetet, mindent! A teljességet… Ez az örvény?
Á: Igen.  És lett volna egy kérdésünk, de te válaszoltál rá, mielőtt a szavak elhagyták volna Esther száját. És a kérdésünk az lett volna, hogy érzed-e a teljességét?
K: Igen. 
Á: Még azelőtt, hogy tényleg manifesztálódna? Mert ha érzed a teljességét, akkor épp a kapujában vagy annak a manifesztációnak. 

K: Tudtam, tudtam. És lenne még egy kérdésem. Érezni akarom azt a szeretetet, azt az univerzális, forrás, egység szeretetet mindenki számára. Tudod, néha ránézünk egy helyzetre a világban, mint például ma itt az első barátunk kapcsán és érzel egy véleményt vele kapcsolatban, hogy nem biztos, hogy valaki hibás. És érzek egy kis ellenállást bennem ez iránt. Ahogy ezeket az elveket alkalmazom az életemben, ennek nagy részét elhagytam, de érzem, hogy van még bennem ellenállás. Szeretném beengedni a szeretetet…
Á: Ez mindig ilyen lesz. Amikor új jön, akkor mindig ez történik. Tehát ahogy vizsgálsz és válogatsz és beazonosítod a vágyat, majd harmóniába kerülsz vele, eléred és manifesztálódik, akkor nem csak az történik, hanem kontrasztos tapasztalatok egy teljesen új tárházában találod magad, amikkel kapcsolatban megint lehetnek ilyen érzéseid.

De te a különbségről beszélsz az egyes és az ötös lépés között. Az első lépés az, amikor a kontraszt hatására – próbálkozásaid révén, azáltal, hogy tudod mit nem akarsz, tudod, mit akarsz – határozod meg a preferenciáidat. A második lépésben a forrás összhangba kerül velük, részévé válnak ennek a rezgési valóságnak, ennek az örvénynek, amiben az együttműködő elemek összegyűlnek. Ez a második lépés. Te kértél és rezgésileg megadatott. A harmadik lépés az – erről ma beszéltünk -, hogy módot találsz arra, hogy harmóniába kerülj vele. Annak ellenére, hogy még nem manifesztálódott, módot találsz arra, hogy rezgésileg eggyé válj azzal, amit kértél. És onnan tudod, hogy ezt elérted, hogy jól érzed magad. Megkönnyebbülsz, ellazulsz. Ha elég hosszan így érzel, ha úgy teszel, ahogy mondtad, tehát kiélvezed, akkor egyre jobban és jobban érzel vele kapcsolatban, amíg aztán – ha úgy teszel, ahogy szoktál – a negyedik lépésbe kerülsz. Kijelenthetnénk, hogy te gyakran a negyedik lépésben vagy. Mert a négyes lépés csak annyi, hogy nagyon jó vagy a harmadik lépésben. A negyedik lépés a megengedés mesterévé válásáról szól. Arról, hogy tudatában vagy az érzelmeidnek, felismered, mikor kiesel a harmóniából, és a gondolataiddal teszel valamit azért, hogy ismét harmóniába kerülj.

És olyan sok eljárást és könyvet ajánlottunk azzal kapcsolatban, hogy találj egy jobb érzésű gondolatot, találj egy jobb érzésű gondolatot, hogy azt látjuk, miközben ezeket allkalmazod, hogy az, hogy elébe mész, a legeslegkönnyebben kivitelezhető dolog a számodra. Ha jobban tudod érezni magad, mielőtt rosszul éreznéd magad… más szóval, gondolj bele! Tehát rosszul érzed magad és próbálod jól érezni magad, de még mindig rosszul érzed magad. És amikor rosszul érzed magad, akkor okkal érzed rosszul magad és rendszerint mások is rosszul érzik magukat veled, tehát sok ember csatlakozik hozzád abban, hogy rosszul érzed magad. De ha arra fókuszálsz, hogy jól érezd magad… Ez olyan mint…néha az emberek egy nagyon mély gödröt akarnak ásni, hogy jó mélyre kerüljenek benne, hogy aztán kimásszanak belőle a teljesítmény sikeréért. De erre mi azt mondjuk, ennek semmi értelme. Semmi. Nincs értelme, hogy magadat egy mély gödörbe ásd, hogy aztán módot találj arra, hogy jobban érezd magad. Csak döntsd el, hogy jól fogod érezni magad és felejtsd el a gödröt, ok? 

Tehát a harmadik lépés az, hogy könnyen harmónába kerülsz azzal, amit akarsz, a negyedik lépés pedig az, hogy annyira jóvá válsz benne, hogy természetes hajlamoddá válik. És annyira azzá válik, hogy amennyire csak lehet elébe mész. Azért érzed jól magad, mert szereted jól érezni magad. Nem arra vársz, hogy egy körülmény hatására jól érezd magad, hanem azért érzed jól magad, mert ha nem csinálod azt a dolgot, amitől rosszul érzed magad, akkor jól érzed magad. Tudtad ezt? 

Nem kell próbálkoznod azzal, hogy jól érezd magad, csak nem kell azt csinálnod, amitől rosszul érzed magad és akkor jól érzed magad. Mert az a meghatározó, hogy jól érzed magad. A belső lényed ehhez hív haza állandóan, folyamatosan. Tehát a negyedik lépés arról szól, hogy nagyon jó vagy ebben. Aztán az ötödik lépés az, hogy mivel annyira jól fenn tudod tartani a harmóniádat, most már vissza tudsz lépni új kontrasztba – hasonlóan ahhoz, amit a mai első beszélgetésünk kapcsán megtapasztalhattál – és nem érzed rosszul magad.

Lehetsz még nem állapotos, de a forrás szemein keresztül szemlélve lehet nem érezni a terhesség hiányát, mert a belső lényeddel arra fókuszálsz, amit akarsz. Az ötödik lépés az, hogy nem reagálsz reflexszerűen a kontrasztra, hanem felfogod és tudod az értékét.

Ha nem lennének első lépéses pillanataid, akkor nem lenne tágulás. A kontraszt teszi az örökkévalóságot örökössé. Kontraszt nélkül nem lenne kérés. Kérés nélkül végünk lenne, ami nem lehet. Mert gondolkodó lények vagyunk és a gondolkodó lények mindig többre vágynak. Fejlődésre, jobb érzésre, magasabb frekvenciára és nagyobb stabilitásra a frekvencián és nagyobb hasonlóságra. 

Tehát veled mindig két dolog történik. A belső lényedet magasabbnál magasabb, gyorsabbnál gyorsabb, tisztábbnál tisztább rezgésbe viszed az általad élt életen keresztül. Aztán harmóniába akarsz kerülni azokkal a frekvenciákkal. 
Szerinted a belső lényed nem mozdul? Szerinted a belső lényed kész van? 
K: Nem.
Á: A belső lényed mindig mozgásban van előre. Aminek az elsődleges oka te vagy. Tehát a belső lényed mozog előrefelé és te lépést tartasz vele, ahogy csak tudsz. De semminek sem lesz soha vége. Kell hogy legyen, mindig is lesz első lépés. Áldd az első lépéses pillanatokat! 
Tehát ma ez történt veled. Volt egy első lépéses pillanatod. Beszélgettünk erről. Csodálatosan érezted magad, ahogy kibontakozott és ahogy elérte a megértés kiteljesedését, hogy van hely mindenki számára és az első lépés fontos és nem számít, hogy bárki más mit gondol, vagy mit csinál bármivel kapcsolatban, csak az a fontos, hogy te tisztában légy saját belső lényeddel fennálló rezgési kapcsolatoddal. Igen!
K: Értem.
Á: Igen, érted.
K: Nagyon imádom! Köszönöm, köszönöm. 

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.