Abraham Hicks – A fiam megütötte a kutyát 2

kerem-az-infot

A kutya pedig elviseli mert azt mondja “Tudom pajti, várható volt! 🙂 🙂 Láttam, hogy jön! Láttam, hogy jön! Tudom, hogy nehéz neked. Olyan sok ötleted van arról, mit szeretnél csinálni és van valaki, aki megpróbálja elnyomni azokat.” Neked milyen volt, amikor ennyi idős voltál? Szófokadó voltál?
K: Nem. persze, hogy nem!
Á: És mi történt, mikor nem voltál az?
K: Hát valószínűleg elvertek, megfegyelmeztek.
Á: Attól szófogadó lettél?
K: Végül… talán keresni egy utat, tovább az örvényembe, hogy ne érezzem, hogy szófogadónak kell lennem, de tudjam mi a helyes, mi a jó és mi a rossz.
Á: Tehát ha valaki nem érzi szabadnak magát, ha úgy érzi irányítják… nem sok időt töltöttél ebben az életben és határozott elképzelésed van arról, milyen legyen egy szülő gyerek kapcsolat. Nagyon komolyan veszed és ez csodálatra méltó, mert nagyon-nagyon jó hatással akarsz lenni rá. De egyfajta lendület közepébe ugrasz és inkább tettekkel próbálod megállítani, pedig nem sok esély van rá. Próbáld inkább megérteni azt a lendületet, amit ő érez! Ezért éltünk a sziklaperem felé rohanás hasonlatával. Ha azt kérdezzük, mi történt mielőtt megütötte a kutyát, akkor fel tudsz eleveníteni pár dolgot, ami aznap délután, azon a napon, vagy 5 -10 perccel előtte történt? Mit láttál?
K: Először is nem és ezt példaként hoztam fel és számos más eset… de van hova fejlődnöm és nincs korábbi hasonló tapasztalatom és ez nem arról szól, hogy jóvá tegyem őt. Feléd és az örvény felé akarom fordítani. Derüljön ki mit kezd egy 7 éves ezzel az információval. Szeretném látni ennek a potenciálnak a kiteljesedését.
Á: Szeretnénk ha azt közvetítenéd felé, hogy nem várjuk el tőled, hogy jóvá tedd őt. Azt szeretnénk, fogadd el, hogy ő már az, még akkor is, ha megüti a kutyát. Ez lesz a legnagyobb segítségére. Az pedig, ha megüti a kutyát – amiben egyetértünk veled, te nem akarod, a kutya nem akarja, nem jó dolog -, ha megüti a kutyát és te őt rossznak és hibásnak könyveled el ezért, akkor az élettel a tettek szintjén próbálsz boldogulni, rezgésbeli alapok helyett. Ma egész nap erről beszéltünk. Ez az amiben az egész világ téved. Az egész világ – addig a fokig, hogy bajban van -, a dolgokat tettekkel próbája orvosolni és nem rezgéssel. Mikor olyan nagy a folyamatban lévő lendület, akkor a viselkedést nem tudod megállítani.
K: Én engedni akarom, engedni akarom neki, hogy annyit tegyen, amennyit csak tud.
Á: Engedni akarod, hogy szabadnak és jól érezze magát. A legjobb érzésű viselkedést akarod kiváltani belőle. Tudod mi az, ami legjobban bánt téged, mikor látod, hogy agresszíven és durván viselkedik valaki mással? Az, hogy tudod, aki jól érzi magát, nem csinál ilyet! Nem érezheti jól magát, mikor ilyet csinál. Ha vérezve az utcán találnád, megtennél mindent, hogy megnyugtasd és segíts rajta. De amikor azt veszed észre, hogy olyat tesz, ami szerinted rossz, mint a kutya megütése, akkor büntetni, szidni, elverni akarod. A szobájába küldenéd!
K: Azt akarom tanítani neki, hogyha az örvényben megütsz valakit, akkor valaki visszaüthet. És a világ, ahogy öregszel…
Á: De tudod, az örvényben senki nem üt meg! Senki soha senkit nem üt meg az örvényben.
K: De a vonzás törvénye…
Á: Te most a tettek világáról, a tettek világának következményiről beszélsz. De ez nem könnyű! Más szóval, mi érezzük a fájdalmadat, olyan értelemben, hogy tudjuk miről beszélsz. Ha azt látod, valaki úgy viselkedik, hogy meg akarod fékezni, akkor legszívesebben közbe lépsz, csírájában elfojtod, tisztázod, hogyan működnek majd a dolgok, lefekteted a szabályokat és betartatod azokat a szabályokat! Mi meg azt kérdezzük “És hogy megy ez neked?” Társadalmilag, civilizációs szinten ez egyáltalán nem működik nektek!
K: Úgy érzem magában okoz kárt, amikor megüti a kutyát. Ami univerzális értelemben így is van, nemde? Mi mind összeköttetésben vagyunk.
Á: Legyen az a célod, hogy valahogyan megnyugtasd őt, még akkor is, ha látszólag nem érdemli meg ezt a fajta törődést abban a pillanatban. Valójában ez a mondandónk lényege. Olyat kérünk tőled, amit nehéz kivitelezni. Azt kérjük tőled, hogy szeresd őt, feltétel nélkül!
K: Szeretem!
Á: Ő arcon ütötte a kutyát és…!
K: Akkor is szerettem, mikor megtette.
Á: De ha a pillanatot nézzük… Nem lehet, hogy haragszol rá és szereted őt ugyanabban a pillanatban. Vagy az egyik, vagy a másik!
K: Nem haragudtam, nem ezt mondtam, mindig szeretem őt. Hanem amikor azt látom rosszat tesz…
Á: Akkor mi van?
K: Meg akarom tanítani neki a különbséget a rossz és a jó között, mert úgy érzem még mindig nem tanulta meg.
Á: Ami valójában történik az az, hogy ő jött téged tanítani!
K: Abszolút!
Á: Tanítani jött téged arra, hogy “Ha úgyis is tudsz szeretni, ha rosszat csinálok, akkor jöttél rá a lényegre, Apa! Amikor azt látod, hogy rosszat teszek és képes vagy nem a viselkedésem rosszallására figyelni, hanem a feltétel nélküli szeretetre, aki valójában vagy és képes vagy szeretni, akkor is, amikor azt látod, hogy a te szemedben… a kutya szemében rosszat teszek 🙂 🙂 , akkor értetted meg!” De még nem értetted meg és szinte senki nem értené. Más szóval, mi minden szülőhöz, mindenkihez szólunk, aki bármit is irányítani próbál. Mennyire tud feldühíteni másnak a viselkedése, hogy elvárd tőle, hogy megváltozzon, csakhogy jól érezd magad? Ennyire csapdába kerültél!!! Látod?… Ő csak segít neked. Ezt együtt társ-teremtitek. Te és ő és mindenki csapdában érzi magát, de nem kell így lennie, tudod. Ez egyre csak javulni és javulni és javulni fog. Ha vérben találnád, segítenél rajta, ha azt látod üt, segíts rajta! Ha vérben találnád, nyugtatnád, ha azt látod üt, nyugtasd! Nyugtasd! Nyugtasd! Mert ha nem lenne rá szüksége, nem ütne! Nyugtasd! Nyugtasd! Nyugtasd! Nyugtasd! (Taps) Nagyon jó! Nagyon jó! Ennél kedvesebb megtapasztalásban még nem volt részünk. Mert erről szól ez az egész, igaz? Arról, hogy megőrzöd rezgésbeli egységedet azzal aki vagy anélkül, hogy elvárnád a körülmények változását. Csak ebben az állapotban lelsz valaha is szabadságra. És ha következetesen rálelsz, akkor felfedezed hogy minden helyzet változik, mert olyan erővel tudsz hatni másokra, hogy eléred azt, hogy a környezetedet irányítod. Így teszed a világot egy jobb hellyé! Nem kell hogy az legyen, de az lesz, tudod… Az lesz!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.