Abraham Hicks 2016 – Az erőlködés és a flipper hasonlat

K: Helló Ábrahám! Tudtam, hogy ma kihívsz, egyszerűen tudtam.
Á: Igen.
K: Van két kérdésem. Az első az, hogy ott voltam Cancun-ban, és ami onnan igazán megmaradt bennem, az a flipper hasonlat. Számomra a flipperezés… Azóta az erőfeszítésen gondolkodtam, és amikor nem akarok erőlködni, meg amikor akarok…
Á: Néha kedved támad erőlködni. Ha az energiádat nem áramoltattad sikeresen, akkor erőfeszítéssel próbálod a nem áramló energiát kompenzálni. Ezért érzed erőlködésnek. Mintha saját áramlásod ellen mennél.
K: Én szeretnék jobban ráérezni arra, mikor mozgassam a karokat. Tudod…, amikor már kint golyó, halad az útján, és nem akarom a karokat mozgatni, mikor kint van.
Á: Valójában minden az időzítésen múlik. Minden az időzítésen múlik ebben a vonzás-törvénye-alapú, együttműködő-alkotóelemek által előidézett univerzumban. És az időzítés az összhangról szól, ugye? Hogyan lehet jobb az időzítésed? Érezd többször jól magad. Mert az időzítésed akkor jó, amikor jól érzed magad, vagy, ahogy korábban mondtuk, a nagyrabecsülés , vagy a boldogság , vagy az öröm, vagy az érdeklődés állapotában vagy… Érzed TE a különbséget! És ha nem vagy biztos benne, akkor játssz az érzelmekkel. Amikor jól érzed magad, vedd tudomásul, és pihenj meg benne. Néha Eszter a barátaival, vagy egy barátjával van valahol, és egyszerre csak elragadja az elégedettség csodálatos érzése. Általában egy étteremben. Mert a hely általában szép, általában ott van az ígérete annak, hogy finomat fog enni, vagy amit felszolgálnak finom lesz. Illatok vannak a levegőben, a zene hangulata, más szóval az összes fizikai érzékszerve általában oly módon összpontosít… Szóval gyakran csak ott ül, körbenéz, megpróbál velük beszélgetni arról, hogy „miért tölt el ennyire jó érzéssel ez az időpillanat?” Gyakorolva azokat a gondolatokat, amik kiváltják ezeket az érzéseket. Azért, hogy azok közül a rezgések közül több maradjon benned tovább aktív. Mert ahogy tovább tartod azokat az érzéseket benned aktívan, a vonzás törvénye még több hasonló érzést szállít, és ahogy jobban megy, még jobban fog, és ahogy jobban megy, még jobban fog.
K: És ezt én érzem. Érzem, hogy egyre jobban és jobban megy nekem. Már egy ideje csinálom.
Á: Ez a kulcs! Ha egy ideje hallgatsz minket, akkor érezheted, hogy, amit manapság mondunk nektek, az az, hogy „előzd meg!”, ahelyett, hogy egy negatív érzésre várnál, amit le kell küzdened, ami nehéz, és gyakran erőltetett, gyakran ellentétes hatású és gyakran visszafele sül el. Mert keményen próbálkozol, és csak azt éred el, hogy felerősíted azt, ami miatt aggódsz. De ha megelőzöd, úgy hogy reggel felkelsz, beindítod, vagy rajtakapod magad egy olyan pillanatban, aminek nem voltál tudatában, hogy úton van hozzád, és most itt van és élvezed. Szóval ez a módja.
K: Aki utoljára itt volt… azt éreztem, hogy a hölgy egy adott szinten van. Mindnyájan más szinten vagyunk. És mindig szeretnénk feljebb emelni és bővíteni magunkat.
Á: Ohh… Nincsenek szintek. Nincsenek szintek. Ilyen itt nincs. Olyan van, hogy összhang, vagy ami annál kevesebb. És mindig a jelen pillanata játszik. Az egyedüli oka annak, hogy tegnap hol voltál, milyen köze lehet ahhoz, hogy ma hol vagy, az az, hogy az összhangra való hajlamod ma nagyobb, ha tegnap összhangban voltál. A gyakorolt rezgéseknek köszönhetően. De nincsenek szintek.
K: Tehát a lényeg a gyakorlás, addig, amíg…
Á: Igen, aminek az alapja pedig az, hogy tényleg azzal törődj, hogy jól érezd magad.
K: Ok.
Á: Igen.

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.